Zelflerende futuristische militaire robot kan doelen volgen en schieten met machinegeweren

Een angstaanjagende onbemande robot uitgerust met krachtige machinegeweren is onthuld door een Israëlische defensie-aannemer.

REX MKII, onderdeel van staatsbedrijf Israel Aerospace Industries, kondigde maandag de prestatie van drone-engineering aan en zal deze week de robot presenteren op de wapenbeurs Defense and Security System International in Londen.

De dochteronderneming van Aerospace Industries, ELTA Systems, heeft de afgelopen 15 jaar verschillende onbemande militaire voertuigen gemaakt, maar dit is veruit de meest geavanceerde.

Over semi-autonome robots van dit type woedt een verhitte discussie in militaire kringen. Sommigen beweren dat ze ongeëvenaarde bescherming bieden aan troepen op de grond, terwijl anderen bang zijn voor de mogelijkheid dat machines beslissingen nemen over leven of dood.Het bedrijf staat erop dat de capaciteit om de robot zijn eigen doelen te laten schieten niet wordt vrijgegeven aan klanten

Deze robot met vierwielaandrijving is uitgerust met dubbele machinegeweren, camera’s en censoren en wordt bediend door een tablet.

Het is ook multifunctioneel, niet alleen in staat om doelen aan te vallen, maar ook om inlichtingen te verzamelen en troepen of voorraden rond het slagveld te vervoeren.

Nog angstaanjagender is het feit dat het sommige van deze functies autonoom kan uitvoeren, waaronder beweging en bewaking.

Yonni Gedj, een operationeel expert in de robotica-divisie van het bedrijf, legt uit: “Bij elke missie verzamelt het apparaat meer gegevens waarvan het vervolgens leert voor toekomstige missies.”

Het bedrijf heeft de zorgen van de hand gewezen dat de machine zou kunnen besluiten om zelf op doelen te schieten, mogelijk de verkeerde. Ze bieden deze mogelijkheid niet aan kopers, ondanks griezelig toe te geven dat het bestaat.

Rani Avni, plaatsvervangend hoofd van de afdeling autonome systemen van het bedrijf, zei: “Het is mogelijk om het wapen zelf ook autonoom te maken, maar het is een beslissing van de gebruiker vandaag. De volwassenheid van het systeem of de gebruiker is er nog niet. “

Anderen zijn niet zo overtuigd van de toezeggingen van het bedrijf.Israëlisch bedrijf onthult angstaanjagende glimp van futuristische robot 'gewapend met machinegeweren'
Het is de meest geavanceerde van verschillende onbemande grondvoertuigen die door de staat Israël zijn ontwikkeld

Bonnie Docherty, een onderzoeker voor Human Rights Watch, is bang voor dergelijke wapens omdat het het verschil tussen strijders en burgers niet op dezelfde manier kan zien als wij. Ze riep op om volledig geautomatiseerde wapens in 2012 te verbieden onder het internationaal recht.

Nu zei ze: “Machines kunnen de waarde van het menselijk leven niet begrijpen, dat in wezen de menselijke waardigheid ondermijnt en de mensenrechtenwetten schendt.”

Onbemande robots en drone-technologieën komen steeds vaker voor in oorlogsvoering, waarbij soms niet-gevechtstaken worden uitgevoerd, maar soms ook worden gebruikt om aanvallen uit te voeren.

Het Israëlische leger gebruikt momenteel een kleinere machine, de Jaguar, om de blokkade van de Gazastrook af te dwingen.

Voor het laatste laatste nieuws en verhalen van over de hele wereld van de Daily Star, meld je aan voor onze nieuwsbrief door te klikken op hier.


Posted By : Unitogel