Vrees voor WW3 nadat Noord-Korea ‘ballistische raketten heeft gelanceerd’ in de Japanse Zee

Noord-Korea heeft twee ballistische raketten in zee gelanceerd bij Japan, melden Zuid-Korea en de Japanse kustwacht.

Japanse schepen is verteld geen objecten te naderen die ze zien en alle relevante informatie aan de Japanse kustwacht te melden.

De kustwacht heeft gezegd dat een object net buiten de Exclusieve Economische Zone (EEZ) van Japan is geland, die 200 zeemijl verwijderd is van de kust.

De gezamenlijke stafchefs van Zuid-Korea zeiden eerst dat het noorden een projectiel afvuurde vanaf de oostkust, enkele dagen nadat het noorden een langeafstandskruisraket had getest.

Nu meldt Zuid-Korea dat hun buren twee ballistische raketten hebben afgevuurd. Amerikaanse en Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten onderzoeken het incident.Kim Jong-un heeft zijn wapenprogramma voortgezet sinds de gesprekken met de VS in 2019 vastliepen

De Japanse premier Yoshihide Suga zei dat ze er alles aan doen om alle beschikbare informatie te verzamelen en te analyseren om mensen nauwkeurige updates te geven, en dat ambtenaren is verteld dat ze zich moeten voorbereiden op onvoorziene omstandigheden.

Ze willen ook de veiligheid van vliegtuigen en schepen bevestigen.

Noord-Korea kondigde maandag aan dat de tests van het afgelopen weekend succesvol waren en noemde de raket “een strategisch wapen van groot belang”, waardoor analisten vreesden dat dit het eerste wapen van het land met nucleaire capaciteiten zou kunnen zijn.

Dit komt tijdens een bijzonder ijzige periode van onderhandelingen tussen Noord-Korea en de VS. Er is een patstelling in Pyongyang over de mogelijkheid om de nucleaire capaciteit te verminderen in ruil voor het verminderen van de sancties tegen het land door de VS.Vrees voor WW3 nadat Noord-Korea 'ballistische raketten heeft gelanceerd' in de Japanse Zee
Zuid-Korea heeft nu gezegd dat het noorden twee ballistische raketten heeft gelanceerd

De onderhandelingen zijn sinds 2019 vastgelopen en sindsdien zet Kim Jong-un zijn kernwapenprogramma door.

De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi was in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel om de vastgelopen onderhandelingen tussen Pyongyang en Washington met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in te bespreken toen deze raketten vandaag werden gelanceerd.

De hervatting van de tests door Kim Jong-un en het afvuren van deze raketten vandaag, zou een poging kunnen zijn om de Amerikaanse president Joe Biden onder druk te zetten en de impasse in de onderhandelingen te doorbreken.

Voor het laatste laatste nieuws en verhalen van over de hele wereld van de Daily Star, meld je aan voor onze nieuwsbrief door te klikken op hier.

Dit is een breaking news-verhaal en wordt voortdurend bijgewerkt.

Ververs de pagina regelmatig om de laatste updates te ontvangen.

Verslaggevers die aan dailystar.co.uk werken, zullen werken aan het verzamelen van de laatste informatie, reacties, foto’s en video’s met betrekking tot dit verhaal.

Je kunt ons ook volgen op Twitter @DailyStar om de laatste nieuwsupdates 24 uur per dag te ontvangen.

Of download de Daily Star-app voor flitsmeldingen over de grootste verhalen van de dag.

Waarom zou u zich niet ook abonneren om onze reguliere Daily Star-nieuwsbulletins te ontvangen? U kunt dit op deze pagina doen door simpelweg uw e-mailadres hierboven in te voeren en op ‘abonneren’ te klikken.

U kunt zich ook aanmelden voor onze showbizz-, sport- en lifestyle-nieuwsbrieven door hier te klikken


Posted By : Unitogel