VK weer: warme ‘tropische luchtmassa’ van Middellandse Zee om Groot-Brittannië te overspoelen met hittegolf

Na een ietwat benauwd en drassig begin van augustus, wordt verwacht dat een warme tropische luchtmassa uit de Middellandse Zee een hittegolf naar het VK zal brengen.

De verzengende temperaturen zullen naar verwachting later in de maand hun intrede doen, nadat aan het begin van de maand dagen van onweer en regen de Britten teisterden.

De Britse zomer heeft een grillige tijd gehad om te wisselen tussen zware stormen en stortbuien en zinderende warme dagen.

Het warme weer geeft echter nog niet op, want de tropische lucht zal naar verwachting een hogedruksysteem naar het land brengen.

Een hogedrukweerfront van de Middellandse Zee zal stormen naar het noorden duwen en droger weer zou “uit het zuiden” moeten verspreiden, samen met een tropische luchtmassa.Een Afrikaanse pluim gaat richting het VK

Dit type luchtmassa, volgens het Met Office, is afkomstig uit Noord-Afrika en de Saraha – vandaar de berichten over een Afrikaanse pluim die naar onze kusten gaat.

Het komt het meest voor tijdens de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus, maar het kan op elk moment van het jaar plaatsvinden.

Het weerbureau legt uit dat de hoogste temperaturen in het VK zich meestal voordoen onder. de invloed van tropische continentale lucht – waar kwik overdag boven de 30C sist en ‘s nachts zwoele 15C tot 20C.Het warme weer zal naar verwachting terugkeren met 'bovengemiddelde' temperaturen
Het warme weer zal naar verwachting terugkeren met ‘bovengemiddelde’ temperaturen

De laatste langetermijnvoorspelling van Met Office suggereert dat volgende week zonnige perioden en buien zullen verschijnen, met meer stortbuien in het noorden en westen.

Er zal waarschijnlijk een dikke wolk verschijnen met sterke wind in de noordwestelijke gebieden van het VK voordat de onzekere omstandigheden naar het zuidoosten gaan.

Maar de weken daarna, tussen 19 augustus en de eerste dagen van september, kunnen wisselende omstandigheden, temperaturen boven het gemiddelde ontstaan.Een Afrikaanse pluim gaat richting het VK
Een Afrikaanse pluim gaat richting het VK

Kijk je uit naar een nieuwe hittegolf? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

The Met Office meldt: “De temperaturen zullen waarschijnlijk boven het gemiddelde liggen, met kans op warmer weer later in de maand met waarschijnlijk onder het gemiddelde neerslag.”

Er wordt verwacht dat een mogelijke hittegolf de Britten in deze periode zal overspoelen en wat zomerzon zal bieden voordat september verschijnt.

Voor de laatste weersupdates en het laatste nieuws uit het VK en de rest van de wereld, meld je aan voor onze nieuwsbrief door te klikken op hier.


Posted By : Unitogel