Romelu Lukaku details vitale Thomas Tuchel team-talk als Chelsea voorsprong langs Zenit

Chelsea-baas Thomas Tuchel veranderde zijn tactiek tijdens hun Champions League-opener tegen Zenit op dinsdag op Stamford Bridge, toen zijn kant met 1-0 winnaars uitkwam.

Romelu Lukaku maakte zijn eerste Champions League-doelpunt ooit voor de club, nadat hij in de zomer terugkeerde van Inter en in de tweede helft naar huis ging van een precieze voorzet van Cesar Azpilicueta.

Hoewel de Blues verre van hun beste waren tegen de regerend kampioen van de Russische Premier League, vonden ze een manier om hun sterrenbeeld te benutten en met een overwinning aan de slag te gaan.

Lukaku, die dit seizoen nu vier doelpunten heeft gemaakt in vier wedstrijden in alle competities, had het kort over een verandering in tactiek die hem hielp het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.Romelu Lukaku heeft een vliegende start gemaakt sinds hij terugkeerde naar Chelsea

De 28-jarige sprak na de ontmoeting met de media en gaf toe dat de manager bij rust een aantal eisen had na een doelpuntloze eerste periode.

“Hij vroeg om meer beweging in het midden van het veld en probeerde de extra man in het midden toe te voegen”, vertelde Lukaku aan BT Sport nadat Chelsea alle drie de punten had gepakt.

“Van daaruit probeerden we kansen te creëren, door middel van ballen of ik die de bal vasthield en spelers overzette. Dat is wat we deden en uiteindelijk scoorden we.”

Zal Romelu Lukaku Chelsea dit seizoen voor groot zilverwerk ontslaan? Geef ons uw mening in de opmerkingensectieThomas Tuchel is verheugd Romelu Lukaku aan boord te hebben bij Chelsea
Thomas Tuchel is verheugd Romelu Lukaku aan boord te hebben bij Chelsea

Tuchel zei later over het doelpunt: “Het was een zeer, zeer goede en gevaarlijke bal.

“Omdat het uit een moeilijke positie komt om rond het strafschopgebied te verdedigen. Het doel was de tweede paal met Romelu en Kai (Havertz) was er ook.

“De prestatie voor Romelu was niet gemakkelijk, we creëerden niet veel kansen voor hem, we creëerden niet veel leveringen, maar hij is het type man dat vertrouwen en geloof niet verliest.

“Daarom is hij hier en dat maakt hem tot een spits van wereldklasse.Chelsea-manager Thomas Tuchel tijdens de UEFA Champions League-groep H-wedstrijd tussen Chelsea FC en Zenit St. Petersburg op Stamford Bridge op 14 september 2021 in Londen, Engeland.
Chelsea van Thomas Tuchel is op zoek naar meer groot zilverwerk

“Je vindt niet veel spitsen van die kwaliteit en de jongens die echt regelmatig scoren voor hun teams zijn zo, zo belangrijk omdat het doelpunt het hele momentum van de wedstrijd verandert.

“Het geeft het hele team veel vertrouwen om te weten dat misschien één halve kans of één kans genoeg is om hem te laten scoren.

“En het is meer dan alleen talent dat hij meebrengt omdat hij het geloof heeft, hij de druk van de schouders van andere jongens neemt, hij heeft de persoonlijkheid om niet ongeduldig te zijn of het vertrouwen te verliezen.”


Posted By : Lagutogel