Premier League-fans zullen dit seizoen geen controversiële VAR-beslissingen zien nemen

Fans van Premier League-voetbal hoeven niet langer de pijnlijke wachttijd te doorstaan ​​nadat ze de bal achter in het net hebben geplaatst om te zien of het doelpunt is bevestigd.

Er zijn de afgelopen 12 maanden enkele controversiële beslissingen genomen door scheidsrechters, met kritiek van supporters voor de constante onnodige inmenging voor perfect legitieme doelen.

Patrick Bamford werd vorig seizoen afgekeurd omdat hij met zijn arm naar de plek wees waar hij de bal wilde spelen tegen Crystal Palace.

Wolven werden gestraft tegen Fulham omdat de schouder van Daniel Podence niet in lijn was met de laatste verdediger.

En Jordan Henderson had zijn dramatische late winnaar tegen Everton geannuleerd voor… nou, we zijn er eigenlijk nog steeds niet helemaal zeker van.Patrick Bamford bekritiseerde openlijk het VAR-systeem toen het hem een ​​doelpunt bij Crystal Palace ontkende omdat zijn arm buitenspel stond

Maar dit gaat allemaal veranderen, nu de Premier League de manier waarop buitenspel wordt beoordeeld zal aanpassen in de aanloop naar het nieuwe seizoen 21/22, dat over drie weken van start gaat.

The Athletic meldt dat het bestuursorgaan dikkere lijnen moet introduceren om de video-assistentscheidsrechter te helpen bij het nemen van beslissingen over buitenspelbeslissingen:

“Het onhandige proces van het kalibreren van lijnen zal niet langer worden getoond, een stap die aanvankelijk werd gezet om de transparantie te vergroten, waarbij de laatste, dikkere lijnen vanaf het begin een duidelijker beeld geven.”

Denk je dat dikkere lijnen de juiste zet is van de Premier League? Laat het ons weten in de commentsJordan Henderon had zijn dramatische late winnaar in de Merseyside derby uitgesloten omdat Sadio Mané zogenaamd offisde was in de aanloop
Jordan Henderon had zijn dramatische late winnaar in de Merseyside derby uitgesloten omdat Sadio Mané zogenaamd offisde was in de aanloop

Dit lijkt een slimme zet van de Premier League; de dunne lijnen waren een constante bron van spot van fans, spelers en experts met strakke buitenspelbeslissingen die schijnbaar elke week plaatsvonden.

De dikkere schermen zouden een duidelijker, meer rechtlijnig resultaat moeten benadrukken, waardoor de beslissingstijden veel sneller zouden zijn vanwege een grotere foutenmarge.

Bemachtig de speciale editie 2021/22 van uw club jaarlijks. Lees hier meer.


Posted By : http://13.113.122.156/