Het weer in het VK: waarschuwing voor het wegspoelen van onweer brengt de hittegolf van Groot-Brittannië tot een halt

Groot-Brittannië is de afgelopen twee weken getrakteerd op snikheet weer met parken en stranden vol zonaanbidders.

In het hele land zijn de temperaturen absoluut gesis, waarbij het kwik voor veel Britten boven de 30 ° C stijgt.

Helaas voor veel delen van het Verenigd Koninkrijk zal de opwinding van de zomer tot een halt komen met het begin van onweersbuien.

El Scorchio! zal worden vervangen door donkere, dreigende wolken en glorieuze zonnestralen zullen plaats maken voor regenende katten en honden.

Op donderdag gaat de hittegolf echter door, waarbij delen van het VK de hitte zien stijgen tot boven de 30C.Warm weer wordt vervangen door stormen

In feite zullen veel delen van het zuidwesten, Wales en Noord-Ierland onder een oranje weerswaarschuwing blijven, wat betekent dat extreme hitte gevolgen zal hebben voor de gezondheid van mensen.

Hoewel het Met Office heeft aangegeven dat de oranje waarschuwing voor de meeste gebieden op donderdag om middernacht zal eindigen, blijft deze nog een dag van kracht in Noord-Ierland.

Komende zaterdag en zondag zal er een dramatische ommekeer zijn in de weersomstandigheden van Groot-Brittannië, waarbij het Met Office gele weerwaarschuwingen geeft.In delen van het VK worden donderdag temperaturen boven de 30 graden Celsius
In delen van het VK worden donderdag temperaturen boven de 30 graden Celsius

Van zaterdag tot en met zondag waarschuwt het Met Office voor hevige regen en onweersbuien met op sommige plaatsen verkeershinder.

De gele waarschuwing is van kracht voor een groot deel van het VK, met alleen Schotland, Noord-Ierland en de meest noordelijke delen van Engeland/Wales die ontsnappen.

Maar in alle andere delen van Groot-Brittannië zullen zonnebrandcrème en teenslippers worden vervangen door paraplu’s en regenlaarzen.Voor delen van het VK geldt vanaf zaterdag een gele weerswaarschuwing
Voor delen van het VK geldt vanaf zaterdag een gele weerswaarschuwing

In zijn voorspelling voor het weekend zei het Met Office: “In het weekend prima in noordelijke gebieden, hoewel wat lage bewolking vaak in de buurt van de oostkust.

“Elders hevige regen en af ​​en toe onweersbuien. De temperaturen dalen over het algemeen richting gemiddeld.”

Donderdag en vrijdag zouden echter voorspelbaar warm moeten zijn met temperaturen die nog steeds niveaus bereiken die meer thuis zijn aan de Middellandse Zee.Schotland en Noord-Ierland ontsnappen aan het slechtste weekendweer
Schotland en Noord-Ierland ontsnappen aan het slechtste weekendweer

Het goede nieuws is echter dat veel delen van het VK niet lang hoeven te wachten op de volgende hittegolf, en naar verwachting zal er in augustus nog een komen.

Minder dan twee weken nadat de golf van half juli leidde tot enkele van de heetste temperaturen ooit gemeten in delen van het land, keren de extreme temperaturen terug tussen 4 en 18 augustus.

Ontvang de laatste verhalen en updates van over de hele wereld door je aan te melden voor de Daily Star News-nieuwsbrief.


Posted By : Unitogel