Directeur ‘bijna bewusteloos’ achtergelaten nadat leerling ‘haar aan haar had uitgespuugd en gesleept’

Een hoofdonderwijzeres in Essex werd naar verluidt “bijna bewusteloos” achtergelaten bij een van een reeks aanvallen door een leerling op haar school, ondanks dat er herhaaldelijk problemen waren met de veiligheid.

Volgens hoofdonderwijzer Mandy Copper werd ze tussen december 2018 en oktober 2020 aangevallen door een leerling met speciale behoeften op de Wimbish Primary School.

Volgens Essex Live waren de aanvallen onder meer bespuugd en het hebben van een sjaal om haar nek gewikkeld.

In januari 2019 beweert de 47-jarige directrice dat ze herhaaldelijk door de leerling is geslagen en geschopt tot het punt waarop ze “bijna flauwviel”.

Nick Copper, de 25-jarige echtgenoot van mevrouw Copper, steunde zijn vrouw en beweert dat de aanvallen op haar haar geestelijke gezondheid hebben “vernietigd”.Een van de verwondingen die Mandy Copper zou hebben opgelopen als gevolg van een aanval van de leerling

Een woordvoerder van Essex County Council bevestigde dat er een interim-bestuursraad is ingesteld op de school na “vertrouwelijke zorgen” en dat er momenteel een onderzoek loopt.

De heer Cooper, die ook als zelfstandige parttime bijlesdocent op de school werkte, beweert dat hij twee van de vermeende aanvallen heeft gezien waardoor zijn vrouw te “bang” was om naar school terug te keren.

“Ik was getuige van hoe mijn vrouw aan haar haar werd getrokken, in bosjes naar buiten werd getrokken, werd geschopt en gestampt, terwijl haar bril van haar hoofd werd getrokken en werd vermorzeld”, zei de heer Cooper in verband met een incident in september 2020.

Voorafgaand aan het misbruik zei meneer Copper dat zijn vrouw “van de school en de leerlingen hield”, maar nu beweert hij dat ze niet langs de school kan rijden zonder te huilen.County Hall, Chelmsford
County Hall, Chelmsford

De heer Copper benadrukte dat noch hij, noch zijn vrouw de leerling de schuld geven, maar de gemeente Essex County Council de schuld geven van het “falen” om de zorgen weg te nemen.

“De leerling is hierin net zo goed een slachtoffer als ieder ander”, zei hij. “Het is een onmogelijke situatie.”

Vanwege de fysieke en mentale effecten van de afgelopen twee jaar is Mandy sinds half maart dit jaar langdurig met ziekteverlof, waarbij de school momenteel wordt gerund door een directeur.

En om het nog erger te maken, zegt de leraar dat zijn eigen contract in mei werd beëindigd nadat de school hem had gevraagd opnieuw te solliciteren voor de rol die hij de afgelopen zes jaar heeft bekleed en hij weigerde.

Een woordvoerder van Essex County Council zei: “Effectief bestuur is een integraal onderdeel van elke onderwijsomgeving, zodat het personeel alle leerlingen het beste kan ondersteunen en positieve resultaten kan behalen.

“Na vertrouwelijke zorgen over de eerdere bestuursregelingen van de Wimbish Primary School, heeft het ministerie van Onderwijs de Essex County Council (ECC) toestemming gegeven om een ​​interim-bestuursraad (IEB) op de school op te richten… We zijn in gesprek met het IEB en zal zo nodig de terugkeer van de hoofdonderwijzer ondersteunen.”

Ze voegden eraan toe: “Wij zijn van mening dat de gepubliceerde artikelen onnauwkeurig en misleidend zijn.Wil je al het laatste schokkende nieuws en meningen van over de hele wereld rechtstreeks in je inbox?

We hebben de beste koninklijke primeurs, misdaaddrama’s en spannende verhalen – allemaal geleverd in die Daily Star-stijl waar je van houdt.

Onze geweldige nieuwsbrieven geven je alles wat je moet weten, van hard nieuws tot dat beetje glamour dat je elke dag nodig hebt. Ze komen rechtstreeks in je inbox en je kunt je afmelden wanneer je maar wilt.

U kunt zich hier aanmelden – u zult er geen spijt van krijgen…

“We kunnen verder geen commentaar geven omdat er onderzoeken lopen en het zou verkeerd zijn om commentaar te geven totdat het onderzoek is afgerond.”

Toen het uitvoerend hoofd werd benaderd voor commentaar, zei een woordvoerder van Essex County Council: “De juiste procedure en processen zijn in elke fase gevolgd en we herkennen de versie van de gebeurtenissen die door de heer Copper worden aangeboden niet.”

Ze voegden eraan toe dat de verstrekte informatie “misleidend is en onnauwkeurigheden bevat”.

Essex County Council reageerde ook namens Wimbish Primary School toen de school werd benaderd voor commentaar.

Ontvang de laatste verhalen en updates van over de hele wereld door je aan te melden voor de Daily Star News-nieuwsbrief.


Posted By : Unitogel