Brian Henderson dood: nieuwspresentator sterft een jaar na weigering van kankerbehandeling

De iconische nieuwspresentator Brian Henderson is op 89-jarige leeftijd overleden, een jaar nadat hij de behandeling voor nierkanker had geweigerd.

Brian was momenteel de langst dienende nieuwslezer van Australië en arriveerde in 1953 in het land om als DJ te werken, voordat hij tussen 1957 en 2002 voor Channel Nine werkte.

Hij presenteerde ook de razend populaire Australische versie van muziekshow Bandstand tussen 1958 en 1972, die nu iconische sterren zoals Peter Allen en de Bee Gees lanceerde.

De presentator van de Today-show, Karl Stefanovic, maakte het tragische nieuws donderdagochtend live in de lucht bekend.

Hij zei: “Brian was een geliefd lid van de Nine-familie, presenteerde het Sydney-weekavondnieuws van 1957 tot zijn pensionering in 2002, en werd daarmee de langst dienende nieuwspresentator van Australië.Brian werd in 2013 opgenomen in de Logie Hall of Fame

“Hij was ook jarenlang gastheer van Bandstand. Ik kende hem – een absolute legende, een heer en een totale professional die de vele generaties die volgden leiding en inspiratie gaf. We hielden van hem.”

De presentator van de Fellow Today-show, David Campbell, deelde het nieuws donderdagochtend en tweette: “Brian Henderson is overleden. Een legendarische omroep en echte heer. RIP aan een van de groten.”Brian was momenteel de langstzittende nieuwslezer van Australië
Brian was momenteel de langst dienende nieuwslezer van Australië

Brian kondigde aan dat hij had besloten om verdere behandeling van een operatie te weigeren nadat hij in februari 2020 de diagnose nierkanker had gekregen.

In een gesprek met de Daily Telegraph AU zei hij dat hij een “prachtig leven” had gehad en dat hij zijn laatste dagen met zijn dierbaren wilde doorbrengen.

Hij zei: “Ik ga morgen niet, maar wat heeft het voor zin om te leven als je het in een ziekenhuis moet doorbrengen met behandeling na behandeling?”Hij wordt overleefd door zijn twee kinderen en vrouw
Hij wordt overleefd door zijn twee kinderen en vrouw

Brian weigerde een ingrijpende kijkoperatie om zijn rechternier te verwijderen en zei dat hij geen bestraling of chemotherapie wilde ondergaan.

“Mijn dokter zei dat de tumor in mijn nier waarschijnlijk langzaam groeit, dus ik heb besloten, op mijn leeftijd, om het daar te laten”, voegde hij eraan toe.

‘De dokter zei dat ik waarschijnlijk aan iets anders zal sterven voordat dit me doodt.’

Hij had eerder al maar liefst vier keer kanker overwonnen.

Brian heeft zijn prostaat en een deel van zijn darmen laten verwijderen en beschreef zijn diagnose van keelkanker in 2014 als een “toughie”.

Hij heeft twee kinderen uit zijn eerste huwelijk en twee kinderen, Nicole, 50, en Jody, 48, met zijn tweede vrouw Mardi.

Brian heeft gezegd dat hij zich zorgen maakte dat zijn liefhebbende vrouw na zijn dood eenzaam zou zijn.

De tortelduifjes ontmoetten elkaar toen Mardi nog maar 16 was en Brian 33, en haar ouders verboden hen te trouwen tot ze 18 was.

In een gesprek met New Idea in 2014 zei Mardi: “Brian was mijn eerste echte liefde… Het zijn jaren van gelukzaligheid geweest. We zijn ook beste vrienden – altijd al geweest.”

Ontvang de laatste updates uit de wereld van beroemdheden door je aan te melden voor de Daily Star Showbizz-nieuwsbrief.


Posted By : Uni togel