11 doden en 13 gewonden nadat busje met migranten over de kop slaat bij horrorcrash in Texas

Minstens 11 mensen zijn omgekomen en meerdere anderen gewond nadat een busje met migranten is gekanteld bij een tragisch ongeval.

De horror-smash zag het voertuig over de kop slaan nadat het een stoeprand had geraakt met rapporten waarin stond dat de bestuurder een van de doden is.

Het ongeval, dat plaatsvond ten zuiden van Enrico in Brooks County, Texas, gebeurde kort voor 23.00 uur (GMT).

Brandley en Brooks County Sheriff Benny Martinez hebben bevestigd dat het busje migranten zonder papieren vervoerde, met mogelijk wel 25 mensen aan boord, meldt KRGV.

Foto’s van het tafereel tonen de beschadigde 15-persoons Ford-bus die op een grasberm zit na de gruwelijke crash, met ramen en de carrosserie van het voertuig vervormd.

Verslaggevers ter plaatse beweren dat het momenteel niet bekend is of de migranten legaal zijn gecontracteerd voor werk of een deel van een smokkelpoging.

Hulpdiensten zijn ter plaatse nadat het nieuws tot nu toe zeker 11 mensen is overleden.

Er wordt ook aangenomen dat het busje voor het ongeval niet betrokken was bij een achtervolging.

Kens5-verslaggever Anastasia Bolton stelt dat volgens voorlopig onderzoek het voertuig te hard reed, een bocht in de weg miste en de macht over het stuur verloor.

Fox News-journalist Bill Melugin twitterde: “Texas DPS vertelt me ​​dat 11 mensen zijn overleden en 13 gewond zijn geraakt nadat een busje met vermoedelijke illegale immigranten van de weg raakte en tegen een elektriciteitspaal botste op de US 281 in Encino, Brooks County.

“Bestuurder is overleden en er was geen achtervolging.”

De crashlocatie ligt ongeveer 80 mijl ten noorden van de grens tussen Texas en Mexico.

Het ongeval vond plaats op Highway 281 nabij Encino ten zuiden van Falfurrias in Brooks County, zeiden DPS-functionarissen.

Sergeant Nathan Brandley, een woordvoerder van de DPS, zei dat hij een rapport van de grenspatrouille van het ongeval had ontvangen.

Het verkeer wordt in de omgeving omgeleid.

DPS leidt het onderzoek met hulp van het Brooks County Sheriff’s Office.

Voor het laatste laatste nieuws en verhalen van over de hele wereld van de Daily Star, meld je aan voor onze nieuwsbrief door te klikken op hier.


Posted By : Unitogel